גלילה אופקית בפיירפוקס 12

דיונים כלליים על הדפדפן Mozilla Firefox.
אם משהו לא עובד או אם אתם לא יודעים איך עושים משהו, שאלו כאן. וכמובן, אם יש לכם תשובות, אל תהססו לענות.

גלילה אופקית בפיירפוקס 12

הודעה שלא נקראהעל ידי ירון2011 » 27 אפריל 2012, 15:52

שלום,

אין אפשרות לגלילה אופקית באתרים מסוימים.
http://www.haaretz.co.il/

תודה.
ירון2011

‎

Re: גלילה אופקית בפיירפוקס 12

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 27 אפריל 2012, 22:09

אני רואה שהאשמה נופלת על הקובץ הזה: http://www.haaretz.co.il/htz/css/jquery-ui-haaretz.css

ככל הנראה כדי לפנות למנהלי האתר של הארץ ולבקש מהם לתקן את חוק ה־overflow שמעלים את הגלילה האופקית.
סמל אישי של המשתמש
תומר

‎

הודעה שלא נקראהעל ידי ירון2011 » 27 אפריל 2012, 22:48

תודה תומר.

הבעיה לא הייתה קיימת בגרסאות קודמות.
ירון2011

‎

הודעה שלא נקראהעל ידי nashbell » 09 יוני 2012, 11:23

תומר כתב:אני רואה שהאשמה נופלת על הקובץ הזה: http://www.haaretz.co.il/htz/css/jquery-ui-haaretz.css

ככל הנראה כדי לפנות למנהלי האתר של הארץ ולבקש מהם לתקן את חוק ה־overflow שמעלים את הגלילה האופקית.

אני מבקש להבין האם ישנו באג בדפדפן פיירפוקס או שהבעייה היא בקוד דף הסגנון? ומה ניתן לכתוב בדף ה CSS על מנת שסרגל הגלילה האופקי יופיע בדפים עבריים rtl? אני בונה אתר רב לשוני והתופעה קיימת רק בשפות עברית וערבית. בשפות האירופאיות מקבלים את סרגל הגלילה האופקי כמו שצריך. אגב אל תנסו לתפתוח את הדף באקספלורר כי חדלתי מלתמוך בדפדפן חסר תקנה אשר מסרב להתיישר לפי התקנים הבינלאומיים. עניין של מדיניות! אני מצרף כאן קישור אל דף דוגמה בו קיימת הבעייה: http://www.nashbell.com/ver009/php/OTS-Dear%20Family-he.php
nashbell
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 09 יוני 2012, 11:36

nashbell כתב:אני מבקש להבין האם ישנו באג בדפדפן פיירפוקס או שהבעייה היא בקוד דף הסגנון? ומה ניתן לכתוב בדף ה CSS על מנת שסרגל הגלילה האופקי יופיע בדפים עבריים rtl?
בדף שקישרת אליו מופיע אצלי סרגל הגלילה כראוי. היכן בדיוק הבעיה?
סמל אישי של המשתמש
תומר

‎

הודעה שלא נקראהעל ידי nashbell » 09 יוני 2012, 13:28

תומר כתב:
nashbell כתב:אני מבקש להבין האם ישנו באג בדפדפן פיירפוקס או שהבעייה היא בקוד דף הסגנון? ומה ניתן לכתוב בדף ה CSS על מנת שסרגל הגלילה האופקי יופיע בדפים עבריים rtl?
בדף שקישרת אליו מופיע אצלי סרגל הגלילה כראוי. היכן בדיוק הבעיה?

תודה על תגובתך המהירה. אני שמח שלפחות הבעיה של הגלילה האופקית אינה גורפת ואולי יש לי בעיה מקומית אצלי אבל כאשר אני פותח את הדף הזה בדפדפן (פיירפוקס 13.0) ואני מגדיל את הטקסט (שיפט+גלגלת) והטקסט חורג מגבולות המסך אז לא מופיע אצלי שום סרגל גלילה אופקי. גירסת הדפדפן הזו מותקנת אצלי בשני מחשבים שונים אחד Vista והשני Windows7 ובשני המקרים התוצאה לצערי זהה. איפה לדעתך יכולה להיות הבעיה? אולי צריך לחזור לגירסה 12.0? לעומת זאת כאשר אני עובר לשפה האנגלית הבעיה נעלמת כלא היתה.
nashbell
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעה שלא נקראהעל ידי תומר » 09 יוני 2012, 14:31

אני חוזר בי מדברי. אכן שורת הגלילה אינה מוצגת כאשר מגדילים את גודל הטקסט. חשבתי שאתה מתכוון לבעיה שמשתחזרת ללא התעסקות עם המרחק מתצוגה. בכל מקרה, הצגה והסתרה של שורת הגלילה מתבצעת באמצעות ההוראה overflow ב־CSS, ויש בדיוק את ההנחיה הזו במזהה aSideColor שמכסה את מרבית שטח הדף (כלומר גם את הסרגל הצדדי וגם את התוכן עצמו). אם תבטל את ההוראה הזו פס הגלילה אכן ישוב להופיע.
סמל אישי של המשתמש
תומר

‎

הודעה שלא נקראהעל ידי nashbell » 09 יוני 2012, 16:43

תומר כתב:אני חוזר בי מדברי. אכן שורת הגלילה אינה מוצגת כאשר מגדילים את גודל הטקסט. חשבתי שאתה מתכוון לבעיה שמשתחזרת ללא התעסקות עם המרחק מתצוגה. בכל מקרה, הצגה והסתרה של שורת הגלילה מתבצעת באמצעות ההוראה overflow ב־CSS, ויש בדיוק את ההנחיה הזו במזהה aSideColor שמכסה את מרבית שטח הדף (כלומר גם את הסרגל הצדדי וגם את התוכן עצמו). אם תבטל את ההוראה הזו פס הגלילה אכן ישוב להופיע.

הסיבה שבגללה קיים במזהה asideColor הגדרת overflow:hidden היא לפתרון בעיית עמודות באורך שונה על פי השיטה שבדף http://matthewjamestaylor.com/blog/equal-height-columns-cross-browser-css-no-hacks . על מנת לבחון את הצעתך, בכל זאת הסרתי זמנית את ההגדרה הזו ובאופן מפתיע סרגל הגלילה האופקי חזר אבל נוצרו בעיות אחרות:

1. הרקע של התוכן פולש שמאלה מתוך התבנית (כיוון שהוא מתחיל בהזזה שמאלה מהסרגל הצדדי וזאת על מנת לחשוף את צבע הרקע השונה עבור התפריט הצדדי שמתחתיו).
2. סרגל הגלילה האופקית מיושר פחות או יותר לימין התוכן או אפילו למרכזו (במצב מוגדל) ולא לימין התפריט האנכי ולכן הגלילה שמאלה חושפת רק את הרקע הפולש (המתואר ב- 1) וזאת על חשבון כל התוכן אשר לא נגיש מצידו הימני של היישור. יוצא שהשינוי גורם לנזק רב יותר מתועלת.

אני שוב מציין שבאנגלית ביישור משמאל לימין לא קיימת בעייה כזו (למרות המאפיין overflow:hidden) ועל פניו נראה כי זהו בהחלט באג בדפדפן פיירפוקס שאותו לא הצלחנו עדיין לעקוף בעיצוב CSS אבל מתוך הנסיון שהצעת יכול המפתח ללמוד היכן טמונה הבעיה. ניסיתי גם במקום להסיר את מאפיין ה overflow:hidden במזהה asideColor להוסיף מאפיין overflow:auto או overflow:visible או overflow:scroll לרכיב ה body אשר עוטף ישירות את המזהה asideColor אבל גם נסיון זה לא צלח. האם ישנן עוד רעיונות?
nashbell
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעה שלא נקראהעל ידי ירדן » 14 יוני 2012, 22:51

מבדיקה מהירה שלי, אולי הבעיה תפתר עם תעביר את הכלל direction:rtl מהbody לכל מה שבתוכו (או שתקיף את האתר בdiv או שתשתמש בbody>*).

בכל מקרה זה פורום של מוזילה פיירפוקס ואני לא כ"כ בטוח שזה המקום המתאים לבקש עזרה בcss, כנראה שבפורום מתאים תקבל יותר תשובות טובות.
ירדן
משתמש חדש
משתמש חדש

חזור אל Mozilla Firefox

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ואורח אחד