מה חסר לי בפיירפוקס?

דיונים כלליים על הדפדפן Mozilla Firefox.
אם משהו לא עובד או אם אתם לא יודעים איך עושים משהו, שאלו כאן. וכמובן, אם יש לכם תשובות, אל תהססו לענות.

מה חסר לי בפיירפוקס?

הודעה חדשהעל ידי תומר » 25 יוני 2005, 23:07

על?מנת להגביר את ההפצה של דפדפן פיירפוקס בקרב משתמשים בארץ, אני מעוניין לאתר את אותן נקודות חולשה של הדפדפן בהשוואה לדפדפנים אחרים (כולל דפדפני מעטפת), כדי שננסה לפעול לשיפור המצב, ואולי בכך להגביר את התפוצה של הדפדפן.

איזה תכונות אתם מכירים שיש בדפדפנים אחרים שחסרות בדפדפן פיירפוקס? מותר וכדאי להיעזר באנשים אחרים שמתנגדים בתוקף לשימוש במוזילה/פיירפוקס, ובמידה ומכירים פתרון מקביל עבור מוזילה/פיירפוקס נא לציין גם אותו.

השאיפה שלי היא שתהיה לנו רשימה מספיק ארוכה שתשקף את הדרישות של המשתמש הישראלי, כך שנוכל לאפשר תהליך הגירה קל ונוח למוזילה/פיירפוקס.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי moty » 26 יוני 2005, 01:07

בעיות וידאו.
אני לא בטוח אם הבעיה היא בכתיבה של האתרים או בדפדפן עצמו אבל יש הרבה אתרים (לא רק ישראלים) שאי אפשר לראות בהם וידאו או שהם פןתחים את המדייה פלייר.
אפשרות לשנות את הסדר של הטאבים.
וזהו ביינתים.
moty
משתמש חדש
משתמש חדש

הודעה חדשהעל ידי Prognathous » 26 יוני 2005, 02:20

נערך לאחרונה על ידי Prognathous בתאריך 26 יוני 2005, 23:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Prognathous
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 26 יוני 2005, 08:11

ובמיוחד באג 207186 הידוע לשמצה, שאני סובל ממנו כרגע.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי תומר » 26 יוני 2005, 22:25

רשימות באגים אלו מתמקדות בתכונות שקשה לי להאמין שמפריעות למשתמשים רבים. אם נשווה את פיירפוקס למקסטון, למשל, סביר להניח כי לאותם משתמשים חסרה תכונה X שיכולה להיות מיושמת באמצעות הרחבה Y תחת פיירפוקס, פשוט הם לא יודעים על זה.

בדיון שהיה לאחרונה בלינמגזין הועלתה נקודה מעניינת - יכול להיות שאנשים לא עוברים לפיירפוקס רק כי הם לא רואים את עושר התכונות שלו ישר בהתקנה, בהשווה לדפדפנים אחרים, בהם הכל "מותקן" יחד עם הדפדפן. אם נוכל ללמד אותם שיש תכונות נוספות שניתן להתקין על הדפדפן על?ידי הרחבות, ייתכן והיתרונות של הדפדפנים האחרים יצטמצמו.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי eesh » 27 יוני 2005, 00:25

תומר כתב:בדיון שהיה לאחרונה בלינמגזין הועלתה נקודה מעניינת - יכול להיות שאנשים לא עוברים לפיירפוקס רק כי הם לא רואים את עושר התכונות שלו ישר בהתקנה, בהשווה לדפדפנים אחרים, בהם הכל "מותקן" יחד עם הדפדפן. אם נוכל ללמד אותם שיש תכונות נוספות שניתן להתקין על הדפדפן על?ידי הרחבות, ייתכן והיתרונות של הדפדפנים האחרים יצטמצמו.

למה לא לעשות התקנה של השועל שכבר תכיל כמה הרחבות שישפרו את החוויה המיידית הזו, ולפרסם אותה בקהל הישראלי?
eesh
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי תומר » 27 יוני 2005, 00:51

eesh כתב:למה לא לעשות התקנה של השועל שכבר תכיל כמה הרחבות שישפרו את החוויה המיידית הזו, ולפרסם אותה בקהל הישראלי?
כי אז זה יהיה מוצר כבד ומסורבל בדיוק כמו תוכנות אחרות. למשל - אף?פעם לא באמת הבנתי למה אופרה צריך ממשק טאבים וממשק MDI, כשידוע שמבחינות של שמישות MDI מאד מסרבל את העבודה.

תחשוב מה יקרה אם לדוגמה יהיה לך דפדפן שתומך במחוות עכבר (יש לזה תירגום יותר קולע?), ואתה לא יודע להשתמש בזה - הדפדפן קופץ מדף לדף בלי שלכאורה הוא התבקש לעשות כך.

המטרה שלי היא לעשות דף שמרכז את ההרחבות והתוספות שמתאימות למשתמש הישראלי, כך שהוא יוכל להתקינן בקלות על הדפדפן, וללמוד עליהן ועל תפקידן. מבחינת כמות ההרחבות, ידיה של מוזילה על העליונה, אלא שניווט ברשימת ההרחבות באינטרנט איננו זמין כמו דפדפן שיש בו כבר הכל כברירת מחדל.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי eesh » 27 יוני 2005, 01:43

ברור שהכוונה שלי לא היתה להרחבות "מוזרות" כמו מחוות עכבר, אבל למשל ההרחבה DictionarySearch עם מילון מורפיקס מוגדר עליה יכולה להיות תוספת מצוינת, ואני בטוח שיש אחרות שאני לא חושב עליהן.

עוד רעיון נחמד יכול להיות הדרכה ממוחשבת לשועל בעברית. וידאו של החלון של השועל עם קריינות שמדגים איך לבצע פעולות שימושיות שאינן טריוויאליות.
eesh
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

מה חסר לי בפיירפוקס

הודעה חדשהעל ידי אילנה » 27 יוני 2005, 04:42

נושא נהדר להצעות ודיון - כל הכבוד ! והלוואי שכל ההצעות תיושמנה !

לי אישית חסרים כמה דברים:

1. מילון אנגלי-עברי, עברי אנגלי אשר ייפתח מתוך סרגל הצד ברגע שרוצים לתרגם דבר מה מעברית לאנגלית, או מאנגלית לעברית ! (הכי חשוב והכי נחוץ !!!)

2. בודק שגיאות לשפה העברית כאשר כותבים בפורומים, תגובות, דואר וכו'.

3. חוסר האפשרות לשנות את סדר הלשוניות (אמנם יש הרחבה להזזת הלשוניות - אך היא לא מספיק חזקה והלשוניות לא תמיד "זזות" לאף שמיעדים אותן.

4. ההרחבה Session Saver - יותר מאשר להואיל היא רק מקלקלת ופותחת לשוניות כפולות אפילו עד 50 לשוניות - עד שנאלצתי פשוט לבטל אותה לחלוטין ולהסתמך אך ורק על קבוצת הלשוניות שנקבעה בדף הבית שלי.

זהו בינתיים, אם אתקל בעוד משהו, אוסיף מאוחר יותר.
אילנה

Re: מה חסר לי בפיירפוקס?

הודעה חדשהעל ידי AC » 27 יוני 2005, 15:55

תומר כתב:על?מנת להגביר את ההפצה של דפדפן פיירפוקס בקרב משתמשים בארץ, אני מעוניין לאתר את אותן נקודות חולשה של הדפדפן בהשוואה לדפדפנים אחרים (כולל דפדפני מעטפת), כדי שננסה לפעול לשיפור המצב, ואולי בכך להגביר את התפוצה של הדפדפן.

איזה תכונות אתם מכירים שיש בדפדפנים אחרים שחסרות בדפדפן פיירפוקס?

אוי, כמה שחיכיתי לשאלה כזו - האמת היא שחשבתי לפתוח דיון בנושא הזה כבר מזמן אבל לא מצאתי את הזמן (לא שעכשיו יש לי ...). בכל מקרה, תודה על היוזמה.
כמפתח אינטרנט, חסרות לי בשועל שתי תכונות עיקריות: תמיכה ב-behaviors ובפילטרים של CSS . לפעמים behaviors מכבידים מאד על הדף, אבל תכנון נכון של דף יכול להימנע מכך ולעומת זאת הם עשויים לפתוח אפשרויות רבות ומעניינות. גם פילטרים פותחים אפשרויות להעשרה ויזואלית של אתרים וחבל שהם לא זמינים ב-FF.
כמשתמש, אני כרגע יכול לחשוב על תכונה אחת שממש חסרה לי ב-FF וקיימת ב-IE (וגם ב-windows explorer) - תפריט ההקשר של פס הגלילה, המאפשר גלילה מהירה למעלה ולמטה. עוד דבר שאינו נוח ב-FF הוא חוסר הגמישות בכל מה שנוגע ליישור תיבת טקסט ימינה או שמאלה - מה שנעשה בד"כ ב-windows ע"י השילוב ctrl+shift ימני או שמאלי, ולעיתים מצליח ב-FF בעזרת ctrl+alt+X אבל לא בכל המקרים.
עוד נושא שלדעתי חייב שיפור מיידי - לאו דוקא למשתמשים בארץ - הוא העמסת הזיכרון של FireFox, אשר גורמת להאטה של כל תגובות המחשב. אחת לזמן-מה אני חייב לסגור את התוכנה ולפתוח אותה מחדש, על מנת שאפשר יהיה להמשיך לעבוד. אם הדבר נובע מעודף הרחבות מותקנות או מהתנגשות ביניהן, יש צורך בתיעוד מפורט של צריכת הזיכרון של כל הרחבה, על מנת שניתן יהיה לשקול מה המחיר של התקנתה. בכל אופן, במקום דפדפן זריז ומהיר יש ל י כאן מפלצת עם צריכת זיכרון של מעל 180MB, הרבה יותר מ-IE ואאוטלוק ביחד.

הנושא האחרון לבינתיים הינו הנושא של אתרים שאינם כתובים לפי התקן ואינם מוצגים נכון ב-FF. כמה פעמים - מתוך סך הפעמים שהגעתם לאתר כזה (והתעצבנתם, אלא מה? ובצדק!) - טרחתם לכתוב למנהלי האתר ולהסב את תשומת ליבם לבעייה? אי אפשר לכתוב לכל אתר שיש אתו בעייה אם צריך לנסח מכתב בכל פעם כזה, רק כדי לקבל תשובה ש"אנחנו תומכים ב-95% מהמשתמשים שלנו שמשתמשים ב-MSIE" במקרה הטוב (את מי מעניינים ה-5% המוזרים האלו??!) או לזכות בהתעלמות במקרה השכיח יותר (ויש לי הרבה בבטן על אתרים כאלו, אבל זה שייך לדיון אחר שאולי פעם אני אפתח כאן). בכל מקרה, מה שאני מציע כדי להקל על משלוח של תגובה כזו למנהלי אתרים שאינם תומכים ב-FF, הוא הוספה של כפתור אשר יאפשר משלוח של תגובה מתוך תבנית מנוסחת מראש (כל משתמש יוכל לנסח לעצמו תבנית כזו אשר תוגדר בפרופיל שלו, או להשתמש בנוסח קבוע), לכתובת אשר תפוענח אוטומטית מכתובת האתר. אפשר גם לקשר את משלוח ההודעה לאתר מרכזי אשר יעודכן בפרטי האתר הבעייתי ויאפשר ניהול מעקב ומדד "פופולריות" של אתרים כאלו.

eesh כתב:למה לא לעשות התקנה של השועל שכבר תכיל כמה הרחבות שישפרו את החוויה המיידית הזו, ולפרסם אותה בקהל הישראלי?

היתרון של ההרחבות הוא שהן רבות ומגוונות ויכולות לענות של צרכים שונים של משתמשים/ות שונים/ות. התקנה "סטדנדרטית" שכזו תעקר יתרונות אלו. הרחבות שיש עליהן קונצנזוס משתמשים רחב מאד וכמעט כולם מתקינים אותן מן הסתם נכנסות לחבילה הרגילה, כמו תיבת החיפוש למשל. יחד עם זאת, להצעה שלך יש ישני יתרונות חשובים: יש הרבה חפיפה בין הרחבות שונות, כך שהרבה פעמים יוצא להתקין הרחבות (שלרוב מבצעות יותר מפעולה אחת) אשר מהוות כפילות מיותרת; וגרוע מכך: יש לא מעט מקרים של הרחבות אשר סותרות זו את זו או מתנגשות אחת בשנייה, וחבילת התקנה מסודרת מן הסתם תתרום לתאימות בין ההרחבות השונות ולהפעלה יעלה יותר שלהן. כך שאולי נדרשת כאן איזושהי דרך ביניים.

eesh כתב:ברור שהכוונה שלי לא היתה להרחבות "מוזרות" כמו מחוות עכבר ...

למה מוזרות, איש? All in One Gestures היא אחת ההרחבות החביבות עלי, ובכל פעם כשאני במקרה ב-IE ומנסה מתוך הרגל להזיז את העכבר ולקבל תגובה אני נזכר מחדש עד כמה נוח לעבוד עם הרחבה זו.

אילנה כתב:לי אישית חסרים כמה דברים:

1. מילון אנגלי-עברי, עברי אנגלי אשר ייפתח מתוך סרגל הצד ברגע שרוצים לתרגם דבר מה מעברית לאנגלית, או מאנגלית לעברית ! (הכי חשוב והכי נחוץ !!!)

את יכולה להעתיק את הקוד הבא לסימניה, והוא יפתח חלון של בבילון אשר בו יוצג תרגום של המילה המסומנת בדף:
קוד: בחר הכל
javascript:var w;fr=frames.length;if(fr<2){w=window.getSelection()}else{for(i=0;i<fr;i++)
{w=frames[i].getSelection();if(w!='')break}} void(bw=window.open
('http://online.babylon.com/combo/index.html?lang=14&word='+w, 'babylonWin','width=
240,height=180,resizable=yes,status=no,top=50, left=750'))

עמוס

הקוד של הבוקמרקלט נערך ע"י Prog כדי לפתור את בעיית התצוגה הרחבה במוזילה. כדי לתקן אותו, יש להדביק אותו ב-notepad ולמחוק כל ירידת שורה.
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

Re: מה חסר לי בפיירפוקס

הודעה חדשהעל ידי AC » 27 יוני 2005, 15:59

אילנה כתב:4. ההרחבה Session Saver - יותר מאשר להואיל היא רק מקלקלת ופותחת לשוניות כפולות אפילו עד 50 לשוניות - עד שנאלצתי פשוט לבטל אותה לחלוטין ולהסתמך אך ורק על קבוצת הלשוניות שנקבעה בדף הבית שלי.

אני דוקא מאד מרוצה מההרחבה הזו, ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות אתה. נראה לי שבלעדיה הייתי די אבוד.
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

הודעה חדשהעל ידי יובל » 27 יוני 2005, 16:00

לדעתי יש בעייה גדולה מכל אלה שצויינו ובגללה הרוב לא עוברים לפיירפוקס. זו לא בעייה קלה לפתרון (כמעט בלתי אפשרית בטווח הקרוב, אם נהייה מציאותיים), אבל זאת לדעתי הבעייה הגדולה.
הבעייה הזאת היא כמובן חוסר התאימות של רוב מוחלט של האתרים המרכזים ישראליים לפיירפוקס.
וואלה, נענע, תפוז, NRG - כל אלה לא תומכים (או תומכים באופן מצומצם) בפיירפוקס.
אם לא הייתי מבין את החשיבות והתכונות האחרות הטובות של הדפדפן הזה, אין לי ספק שזו הייתה ה-סיבה שלי לחזור לאקספלורר (יימח שמו)...
יובל

Re: מה חסר לי בפיירפוקס?

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 27 יוני 2005, 19:14

AC כתב:כמפתח אינטרנט, חסרות לי בשועל שתי תכונות עיקריות: תמיכה ב-behaviors ובפילטרים של CSS . לפעמים behaviors מכבידים מאד על הדף, אבל תכנון נכון של דף יכול להימנע מכך ולעומת זאת הם עשויים לפתוח אפשרויות רבות ומעניינות. גם פילטרים פותחים אפשרויות להעשרה ויזואלית של אתרים וחבל שהם לא זמינים ב-FF.

אני דווקא לא חושב כך. אני לא יודע הרבה לגבי התפקוד של Behaviors ? תוכל לפרט קצת לגבי זה? (אגב, יש למוזילה דבר מקביל בשם XBL, אבל הוא לא מפורסם, ובצדק גמור. ה?XBL הזה נועד בכלל לממשק של מוזילה ולא לדפים, ואין דבר שאפשר לעשות איתם שאי?אפשר לעשות עם JavaScript פשוט, אולי במעט יותר סרבול.) Filters הם עניין אחר, ונחמד יותר. אני מכיר שניים (אשמח להכיר עוד): Opacity קיים בתור תכונת CSS (ששמה opacity) במוזילה (מתקן CSS3), ו?Gradient, שהיה נחמד מאוד אם הוא היה נכנס לתקן, אבל תמיד ניתן להכין תמונה.
AC כתב:כמשתמש, אני כרגע יכול לחשוב על תכונה אחת שממש חסרה לי ב-FF וקיימת ב-IE (וגם ב-windows explorer) - תפריט ההקשר של פס הגלילה, המאפשר גלילה מהירה למעלה ולמטה.

אתה קצת צודק, אבל אפשר להתרגל גם לשיטות אחרות.
AC כתב:עוד דבר שאינו נוח ב-FF הוא חוסר הגמישות בכל מה שנוגע ליישור תיבת טקסט ימינה או שמאלה - מה שנעשה בד"כ ב-windows ע"י השילוב ctrl+shift ימני או שמאלי, ולעיתים מצליח ב-FF בעזרת ctrl+alt+X אבל לא בכל המקרים.

זה Ctrl+Shift+X.
AC כתב:עוד נושא שלדעתי חייב שיפור מיידי - לאו דוקא למשתמשים בארץ - הוא העמסת הזיכרון של FireFox, אשר גורמת להאטה של כל תגובות המחשב. אחת לזמן-מה אני חייב לסגור את התוכנה ולפתוח אותה מחדש, על מנת שאפשר יהיה להמשיך לעבוד. אם הדבר נובע מעודף הרחבות מותקנות או מהתנגשות ביניהן, יש צורך בתיעוד מפורט של צריכת הזיכרון של כל הרחבה, על מנת שניתן יהיה לשקול מה המחיר של התקנתה. בכל אופן, במקום דפדפן זריז ומהיר יש ל י כאן מפלצת עם צריכת זיכרון של מעל 180MB, הרבה יותר מ-IE ואאוטלוק ביחד.

צודק בהחלט!
AC כתב:הנושא האחרון לבינתיים הינו הנושא של אתרים שאינם כתובים לפי התקן ואינם מוצגים נכון ב-FF. כמה פעמים - מתוך סך הפעמים שהגעתם לאתר כזה (והתעצבנתם, אלא מה? ובצדק!) - טרחתם לכתוב למנהלי האתר ולהסב את תשומת ליבם לבעייה? אי אפשר לכתוב לכל אתר שיש אתו בעייה אם צריך לנסח מכתב בכל פעם כזה, רק כדי לקבל תשובה ש"אנחנו תומכים ב-95% מהמשתמשים שלנו שמשתמשים ב-MSIE" במקרה הטוב (את מי מעניינים ה-5% המוזרים האלו??!) או לזכות בהתעלמות במקרה השכיח יותר (ויש לי הרבה בבטן על אתרים כאלו, אבל זה שייך לדיון אחר שאולי פעם אני אפתח כאן). בכל מקרה, מה שאני מציע כדי להקל על משלוח של תגובה כזו למנהלי אתרים שאינם תומכים ב-FF, הוא הוספה של כפתור אשר יאפשר משלוח של תגובה מתוך תבנית מנוסחת מראש (כל משתמש יוכל לנסח לעצמו תבנית כזו אשר תוגדר בפרופיל שלו, או להשתמש בנוסח קבוע), לכתובת אשר תפוענח אוטומטית מכתובת האתר. אפשר גם לקשר את משלוח ההודעה לאתר מרכזי אשר יעודכן בפרטי האתר הבעייתי ויאפשר ניהול מעקב ומדד "פופולריות" של אתרים כאלו.

יש כלי בשם Broken Site Reporter ב?Trunk וב?Deer Park (שיתפתח מתישהו הקיץ (או אולי בחורף הבא :twisted:­) לפיירפוקס 1.1). אני לא בטוח שהוא מציג את כל היכולות שאתה רוצה, אבל גם זה משהו.
AC כתב:

היתרון של ההרחבות הוא שהן רבות ומגוונות ויכולות לענות של צרכים שונים של משתמשים/ות שונים/ות. התקנה "סטדנדרטית" שכזו תעקר יתרונות אלו. הרחבות שיש עליהן קונצנזוס משתמשים רחב מאד וכמעט כולם מתקינים אותן מן הסתם נכנסות לחבילה הרגילה, כמו תיבת החיפוש למשל. יחד עם זאת, להצעה שלך יש ישני יתרונות חשובים: יש הרבה חפיפה בין הרחבות שונות, כך שהרבה פעמים יוצא להתקין הרחבות (שלרוב מבצעות יותר מפעולה אחת) אשר מהוות כפילות מיותרת; וגרוע מכך: יש לא מעט מקרים של הרחבות אשר סותרות זו את זו או מתנגשות אחת בשנייה, וחבילת התקנה מסודרת מן הסתם תתרום לתאימות בין ההרחבות השונות ולהפעלה יעלה יותר שלהן. כך שאולי נדרשת כאן איזושהי דרך ביניים.

צודק.
AC כתב:
eesh כתב:ברור שהכוונה שלי לא היתה להרחבות "מוזרות" כמו מחוות עכבר ...

למה מוזרות, איש? All in One Gestures היא אחת ההרחבות החביבות עלי, ובכל פעם כשאני במקרה ב-IE ומנסה מתוך הרגל להזיז את העכבר ולקבל תגובה אני נזכר מחדש עד כמה נוח לעבוד עם הרחבה זו.

לך אישית. אבל לאנשים שונים יש צרכים שונים, ואני דווקא לא אוהב הרחבות כאלה.[/quote]
AC כתב:
אילנה כתב:לי אישית חסרים כמה דברים:

את יכולה להעתיק את הקוד הבא לסימניה, והוא יפתח חלון של בבילון אשר בו יוצג תרגום של המילה המסומנת בדף:
קוד: בחר הכל
javascript:var w;fr=frames.length;if(fr<2){w=window.getSelection()}else{for(i=0;i<fr;i++)
{w=frames[i].getSelection();if(w!='')break}} void(bw=window.open
('http://online.babylon.com/combo/index.html?lang=14&word='+w, 'babylonWin','width=
240,height=180,resizable=yes,status=no,top=50, left=750'))

או ההרחבה Dictionary Search, או תוסף החיפוש שיצרתי של Babylon בעברית וההרחבה Context Search.
יובל כתב:לדעתי יש בעייה גדולה מכל אלה שצויינו ובגללה הרוב לא עוברים לפיירפוקס. זו לא בעייה קלה לפתרון (כמעט בלתי אפשרית בטווח הקרוב, אם נהייה מציאותיים), אבל זאת לדעתי הבעייה הגדולה.
הבעייה הזאת היא כמובן חוסר התאימות של רוב מוחלט של האתרים המרכזים ישראליים לפיירפוקס.
וואלה, נענע, תפוז, NRG - כל אלה לא תומכים (או תומכים באופן מצומצם) בפיירפוקס.
אם לא הייתי מבין את החשיבות והתכונות האחרות הטובות של הדפדפן הזה, אין לי ספק שזו הייתה ה-סיבה שלי לחזור לאקספלורר (יימח שמו)...

אתה צודק במובן מסוים, אבל הרוב המוחלט של האתרים ? מצטמצם, עקב מודעות גבוהה יותר. ככל שפיירפוקס יצבור יותר נפח שוק, כך האתרים יגלו שטוב יותר להיות תואם אליו.
  • וואלה יימח שמו ? הכל טוב חוץ מכמה בעיות לעיתים עם ה?CSS, והתגובות, ואולי כמה עניינים נקודתיים.
  • נענע ? אני לא מכיר בעיות רבות, אולי כמה עניינים נקודתיים.
  • תפוז ? כמו נענע, ולמרות שהוא לא נוקט בגישה מעודדת, הוא מתקן את עצמו.
  • NRG ? עד כמה שידוע לי, הכל (חוץ מאולי כמה בעיות נקודתיות) תוקן.

המצב משתפר.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

Re: מה חסר לי בפיירפוקס

הודעה חדשהעל ידי תומר » 27 יוני 2005, 21:00

אילנה כתב:1. מילון אנגלי-עברי, עברי אנגלי אשר ייפתח מתוך סרגל הצד ברגע שרוצים לתרגם דבר מה מעברית לאנגלית, או מאנגלית לעברית ! (הכי חשוב והכי נחוץ !!!)
עייני בערך סרגל צד לבבילון בוויקי שלנו - הוא כולל הסברים מפורטים לגבי יצירת סרגל בבילון אישי (אנגלית לעברית, אבל נוכל בקלות להתאימו גם לשפות אחרות), וקישורים לדפים רלוונטיים אחרים.
אילנה כתב:2. בודק שגיאות לשפה העברית כאשר כותבים בפורומים, תגובות, דואר וכו'.
יש הרחבה כזו, אבל היא מאיטה קצת את העבודה כשהיא בפעולה (מפעילים אותה ידנית מתפריט ההקשר) - בדקתי על ההודעה הזו, וזה עובד אצלי מצויין. בעיה קטנה: לא ניתן להשתמש במילון עברי ואנגלי באותו הזמן, כך שיש צורך להריץ שתי בדיקות נפרדות עבור הודעות מעורבות.

להורדה - http://spellbound.sourceforge.net/
מילונים ניתן למצוא כאן - http://dictionaries.mozdev.org/installation.html
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי קובי הרון » 28 יוני 2005, 10:37

לדעתי התקנת הרחבות היא מכשול עבור רוב המשתמשים, וחיפוש הרחבות בא בחשבון רק עבור מיעוט קטן.

מצד שני הרבה מאד מהיתרונות של פיירפוקס עבור הציבור הרחב נמצאים בהרחבות ולמעשה אם מספקים אותו ללא הרחבות כלל הוא עולה על אקספלורר אך במעט. למשל, עבור רוב האנשים אין שום טעם להוריד את פיירפוקס אם אי אפשר לחסום פרסומות.

לכן הרעיון לספק את ההתקנה העברית של פיירפוקס עם כמה הרחבות בסיסיות הוא טוב. ההרחבות האלה צריכות להיות שימושיות ואטרקטיביות להרבה אנשים ולא לקבוצה קטנה של חנונים שבין כה וכה מסתדרים בעצמם.

דוגמאות: BiDi UI, חיפוש במילון (אני מעדיף את ConQuery על dictionary search אבל מה שחשוב זה שיהיה מורפיקס), adblock, IEView.

כמו כן צריך דף עברי עם רשימה של "הרחבות דרג שני" עם הסברים, קישורים והוראות התקנה. באותו דף אפשר להוסיף קישור ל Extension room ול Greasemonkey.

מי שמתעקש על CSS Filter ומחוות עכבר כהרחבות בסיסיות צריך לעבור סדנה של היכרות מחדש עם הציבור הרחב.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הבא

חזור אל Mozilla Firefox

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Alexa [Bot] ו 6 אורחים