מה חסר לי בפיירפוקס?

דיונים כלליים על הדפדפן Mozilla Firefox.
אם משהו לא עובד או אם אתם לא יודעים איך עושים משהו, שאלו כאן. וכמובן, אם יש לכם תשובות, אל תהססו לענות.

הסבר על תפקידו וצורת העבודה עם ה-DOM

הודעה חדשהעל ידי אילנה » 11 יולי 2005, 11:23

היי,

אולי בדרך אגב הזכרתם לי, אבל מישהו מוכן להסביר לי מה תפקידו, מטרת עבודתו והצורה שיש לעבוד אתו, של ה-DOM .

זו נשמעת אולי שאלה בסיסית מדי, ביחוד לאחר שאני משתמשת כבר הרב זמן בפיירפוקס, אבל מעולם לא התקנתי אותו כיון שבאף מקום לא מצאתי הסברים מפורטים על מטרת קיומו וצורת העבודה אתו. (בקיצור מה זה נותן לי - ההתקנה שלו).

וכן, גם צורת ההסרה שלו - במידה ולא ימצא חן בעיני.......

אז אם מישהו יהיה מוכן להסביר לי - אודה לו מאוד.

ובקשר לאתר הפורום - כמובן שהתכוונתי לאתר הזה (הנוכחי) שכולנו מבקרים ומשתמשים בו - חשבתי שזה ברור !

בברכה,

אילנה
אילנה

הלשוניות ה"בורחות" ימינה בגירסה העברית

הודעה חדשהעל ידי אילנה » 11 יולי 2005, 12:00

היי,

אחד הדברים המפריעים לי מאוד זו העובדה שכאשר משתמשים בלשוניות קבועות - מימין לשמאל בגירסה העברית - הרי שבכל פעם שמתקדמים שמאלה עם הלשוניות - חלק, או לפחות הלשונית הראשונה (שאצלי היא במקרה גם דף הבית, יחד עם כל קבוצת הלשוניות שנקבעו, "בורח" ומסתתר שמאלה מעבר ל+ של סימן הוספת הלשונית !

מישהו יודע ו/או יכול לייעץ לי מה לעשות על מנת לשמר את כל הלשוניות ב"נוכחות" מלאה ? הייתי רוצה אפשרות לקבוע באפשרויות מהו המספר המקסימלי של לשוניות האמורות להיפתח באופן גלוי ויציב. נדמה לי שב-Mozilla suite יש דבר כזה ! אז איפה זה כאן ?

תודה מראש על העזרה,

אילנה
אילנה

הודעה חדשהעל ידי AC » 11 יולי 2005, 12:14

אולי יש לך הרבה לשוניות פתוחות והגעת לגודל המינימלי המוגדר עבורן? בכל אופן, את יכולה להציב את הכפתור לפתיחת לשונית חדשה (אם הוא הכפתור המקורי של הדפדפן) בסרגל הכלים שבשורת הכתובת או בשורת התפריטים, ואם הוא כפתור של הרחבה כלשהי (כמו Tabbrowser Preferences) אני מניח שאת יכולה פשוט להסתיר אותו.
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

Re: הסבר על תפקידו וצורת העבודה עם ה-DOM

הודעה חדשהעל ידי AC » 11 יולי 2005, 13:19

אילנה כתב:היי,

אולי בדרך אגב הזכרתם לי, אבל מישהו מוכן להסביר לי מה תפקידו, מטרת עבודתו והצורה שיש לעבוד אתו, של ה-DOM .

DOM = Document Object Model. למעשה מדובר במבנה ההירארכי של אובייקטים או מרכיבים שונים בדף אינטרנט, ללא כל קשר ל-browser זה או אחר. ניתן לעשות שימוש ב-DOM (למעשה ביחסים בין האובייקטים שבו) על מנת לגשת לכל אובייקט בדף, לקרוא את ערכו ו/או לשנות ערך זה. DHTML ו-JavaScript עושים שימוש נרחב בהצבעותDOM
FF ו-IE מפענחים את מבנה הדף בצורה שונה כשהם בונים את ה-DOM, ואני מניח שהתקווה שהביע רותם היתה להתכנסות של MS לכיוון התקן של W3C.
מה שקיים באופן מובנה ב-FF - והוא כלי סופר-חזק (Killer Application)למפתחים - הוא ה-DOM Inspector, אשר מציג את ה-DOM של דף מסויים (ואף של מסכים של הרחבות) על כל מרכיביו, ומאפשר ניווט ביניהם ובחינה של המאפיינים של כל פריט בדף.
עוד על DOM בכתובות:
http://searchsmb.techtarget.com/sDefini ... 10,00.html
http://www.w3.org/DOM/
http://www.w3.org/TR/WD-DOM/introduction.html
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 11 יולי 2005, 13:55

AC כתב:FF ו-IE מפענחים את מבנה הדף בצורה שונה כשהם בונים את ה-DOM, ואני מניח שהתקווה שהביע רותם היתה להתכנסות של MS לכיוון התקן של W3C.

אכן.
AC כתב:מה שקיים באופן מובנה ב-FF - והוא כלי סופר-חזק (Killer Application)למפתחים - הוא ה-DOM Inspector, אשר מציג את ה-DOM של דף מסויים (ואף של מסכים של הרחבות) על כל מרכיביו, ומאפשר ניווט ביניהם ובחינה של המאפיינים של כל פריט בדף.

אפילו יותר טוב ? הוא מאפשר שינוי מאפיינים, יצירתם, מחיקתם; יצירת Nodes, מחיקתם; בקיצור, שינוי ה?DOM באופן אקטיבי. ואם לא די בכך, ניתן לבצע משפט ב?JavaScript על ה?Node הנוכחי. וניתן גם לקבוע Pseudo-Classes. בקצרה, הדבר הזה הוא כלי אדיר עוד יותר מכפי שתיארת, ואני משתמש בו רבות לאחרונה.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי AC » 11 יולי 2005, 14:23

אילנה כתב:באתר נענע : http://software.nana.co.il/ נתקלתי במקרה בשיפור המיועד לאקספלורר, והוא: MSN toolbar - המאפשר גם לאקספלורר (כמו לאבנט, מקסטון ואחרים - וכמובן הפיירפוקס האהוב שלנו לעבוד עם טאבים (לשוניות) !

האמת היא, שממיקרוסופט הייתי מצפה להתנהגות קצת פחות זולה: אם כבר יש להם תוסף המאפשר שימוש בטאבים ב-IE, שיפיצו אותו כ-patch ולא רק בצמוד לסרגל כלים של MSN! בניגוד לחברות קטנות שצריכות להתאמץ כדי להגיע לבסיס משתמשים רחב, MS יכולים בשקט להרשות לעצמם. לדעתי הם גם יפסידו מכך - יהיו רבים שימנעו מהתקנת סרגל הכלים ויעדיפו למשל להשתמש בתוכנות מעטפת למנוע של IE, כדי לקבל לשוניות (כמו מאקסטון, אוואנט, סלים וכו').

מה שלא מפתיע זה שסרגל הכלים מכביד על המחשב - MS מעולם לא ניסו לבנות דברים קלים ויעילים (אולי בילי מחזיק מהצד איזה עסק קטן לייצור זכרונות? ;-) זה נכון לגבי Windows באופן כללי, לגבי אופיס, IE, כלי הפיתוח שלהם (Visual Studio לדורותיו) ופלטפורמת DotNet! הם לא חוסכים בזיכרון ולא בפניות חוזרות - ולרוב מיותרות - של הדפדפן לשרת, ורק בגירסאות התיקון שלהם הם לעיתים נאלצים לייעל את הטכנולוגיה שפיתחו. גם הדברים המוצלחים ביותר שמפתחים ב-MS (ולא חסרים כאלו, גם אם אני לא מת עליהם אי אפשר להתעלם מכך) - חיסכון במשאבי מחשב מעולם לא היה במאפיינים הבולטים שלהם.

אבל, having said all that, אין ברירה אלא להזכיר (שוב) את הבעייה הכאובה של צריכת הזיכרון של FireFox. גם אם זה לא מתוך אידיאולוגיה (של התעלמות מהנושא) כמו ב-MS, עדיין המצב כאוב בהרבה. לצערי ני נאלץ לסגור את FF מדי כמה שעות, כי השועל פשוט מאט את המחשב כולו בצורה קטסטרופלית. 4 חלונות ויותר של IE ועם Outlook 2003 (כולל כ-10 מיילים פתוחים) צורכים כולם יחד הרבה פחות ולא תוקעים את המחשב באותה צורה ש-FF תוקע. אני ממש מקווה שהבעייה תיפתר בגירסאות הקרובות.

עמוס
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

הודעה חדשהעל ידי AC » 11 יולי 2005, 14:36

rotemliss כתב:אפילו יותר טוב ? הוא מאפשר שינוי מאפיינים, יצירתם, מחיקתם; יצירת Nodes, מחיקתם; בקיצור, שינוי ה?DOM באופן אקטיבי. ואם לא די בכך, ניתן לבצע משפט ב?JavaScript על ה?Node הנוכחי. וניתן גם לקבוע Pseudo-Classes. בקצרה, הדבר הזה הוא כלי אדיר עוד יותר מכפי שתיארת, ואני משתמש בו רבות לאחרונה.

נכון, שכחתי לציין שהוא כלי מאד נוח לשינוי ה-DOM בצורה דינאמית. אבל שוב חשוב להדגיש, שהוא בסך הכל משמש ממשק לגישה נוחה ל-DOM - גישה שאפשרית ב-Javascript משורת הכתובת (או מ-bookmarklet) הן ב-FF והן ב-MSIE.
AC
משתמש באימונים
משתמש באימונים

מה טוב ויפה בפיירפוקס

הודעה חדשהעל ידי אילנה » 14 יולי 2005, 03:29

היי,

בנושא זה כדאי לשמוע גם מה אומרים אנשים נוספים, לאו דווקא מארצנו, אלא גם מהעולם הגדול. להלן קטע שנתקלתי בו היום בביקוורת משתמשים של התוכנות באתר :
http://www.snapfiles.com/opinions/latestopinions.html

Mozilla Firefox

Interface:5 Features:5 Ease of use:5 Value:5 Overall:5
Why use anything else?
Mozilla Firefox is a browser that is extremely flexible and which has tons of features. The "tabbed browsing" is wonderful (though other browsers have that too). What really sets Firefox apart is the ability to customize it by downloading extensions. These extensions (mostly free) can be found at Mozilla's Web site and can add various features. I particularly like the extensions CustomizeGoogle (to improve ease of Google searches) and Forecastfox (weather forcasts appear in my browser window), but there are others that may be more useful, depending on one's preferences. Firefox is just terrific! And, importantly to some of us, it's one way to take a stand against Microsoft taking over the Web, since it's a browser which is not produced by them.
Posted by MichaelMaltenfort on Jul 12 2005 5:34PM

מצטערת שההעתקה יצאה בצורה הפוכה, כיון שזה הועתק מקובץ אנגלי, אך עם קצת מאמץ ניתן להבין את רוח וכוונת הדברים !

כמו כן באותו מקום היתה כתבה לגבי אחת ההרחבות:

ForecastFox

Interface:4 Features:4 Ease of use:4 Value:5 Overall:4
One of the best ff extentions
Works fine and is easy to configure. Manages metric measurements as it should and also 24 hour clock. Have forecasts for locations not just in the US, I have Stockholm set up. You can also have different profiles if you have several cities you would like to quickly check the forecast for. A city you often go to or where you come from or so. As I started with, one of the best FF extensions.
Posted by bhjkarlsson on Jul 13 2005 4:36AM

בקיצור, נחמד לשמוע ביקורות טובות לגבי משהו שגם אנחנו אוהבים מאוד להשתמש בו !

אילנה
אילנה

הודעה חדשהעל ידי Prognathous » 14 יולי 2005, 10:11

הדיון על הספייוואר פוצל לכאן. בואו ננסה להשאיר את הדיון הזה סביב פיירפוקס.

תודה,

Prog.
סמל אישי של המשתמש
Prognathous
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 14 יולי 2005, 12:21

אפילו לא ידעתי עד כמה ה?DOM Inspector אדיר. לא ראיתי את כל התכונות שלו עד עכשיו. הוא פשוט כלי נפלא!

ולמה ההתלהבות הזאת? שכן הכלי הזה מציע מספר תצוגות לכל אלמנט. על תצוגת ה?DOM Node, שמראה את המאפיינים שלו, כבר ידעתי; כך גם על תצוגת ה?JavaScript Object, שמציגה את כל המאפיינים והשיטות של ב?JavaScript. אבל יש גם תצוגת Box Model, שמראה את המיקום, הגודל, ה?Margin, ה?Border וה?Padding; תצוגת CSS Style Rules, שמראה בדיוק אילו כללים חלים עליו; ותצוגת Computed Style, שמציגה את הסגנונות האמיתיים, כפי שהם חלים ברגע זה על האובייקט!

ניתן, אגב, לערוך את הסגנונות בתצוגת ה?CSS Style Rules, אבל זה קצת מבוגג. אני מצפה שאם הכלי ישופר והבעיות בו יופחתו, ואם הוא יפורסם, הוא יהיה להיט אדיר בקרב מפתחי האינטרנט ? אולי אפילו טריגר לבנות לפיירפוקס.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

תאימות

הודעה חדשהעל ידי Baskineli » 16 יולי 2005, 15:05

כדי לראות את רוב הבעיות שיש לפיירפוקס, תגלשו לאתר http://www.bgu.ac.il,.
Baskineli

Re: תאימות

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 16 יולי 2005, 15:28

Baskineli כתב:כדי לראות את רוב הבעיות שיש לפיירפוקס, תגלשו לאתר http://www.bgu.ac.il,.

דף הבית נראה זהה בדיוק בין שני הדפדפנים. ואני מכיר את האתר הזה, ולא נתקלתי בו בבעיות.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי חדשדנדש » 16 יולי 2005, 16:16

יש בעיה בפיירפוקס שמוכיחה שהדפדפן הזה סתם לא עבדו עליו מספיק כשאני נכנס לעמוד של דף נענע בצאט ואני רוצה להתחבר לצאט זה לא נותן לי ללחוץ על להתחבר לצאט אני מציע לעזוב את הדפדפן הזה מילא יש בו בעיות לא מהעולם הזה ממתי לחיצה על כניסה לצאט לא אפשרית בכל דפדפן אפשר לכנס לצאט רק לא דרך פיירפוקס מצחיק..
חדשדנדש

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 16 יולי 2005, 16:39

חדשדנדש כתב:יש בעיה בפיירפוקס שמוכיחה שהדפדפן הזה סתם לא עבדו עליו מספיק כשאני נכנס לעמוד של דף נענע בצאט ואני רוצה להתחבר לצאט זה לא נותן לי ללחוץ על להתחבר לצאט אני מציע לעזוב את הדפדפן הזה מילא יש בו בעיות לא מהעולם הזה ממתי לחיצה על כניסה לצאט לא אפשרית בכל דפדפן אפשר לכנס לצאט רק לא דרך פיירפוקס מצחיק..

וואו, איזו הוכחה מדהימה! באמת לא עבדו עליו מספיק, אני רץ חזרה לאקספלורר! ? ודרך אגב, בשפה העברית קיימים סימני פיסוק.

טוב, ברצינות: הצ?אט של נענע כנראה נבנה בטכנולוגיית ActiveX הבלתי תקנית של מייקרוסופט, שלא נתמכת בכל דפדפן ? ובצדק (נדמה לי שאקספלורר הוא היחיד שתומך בה ? אבל אשמח לתיקונים; בכל אופן, יש עוד דפדפנים מלבד פיירפוקס שלא תומכים בה). טכנולוגיה זו מאפשרת יכולת סקריפטים בלתי מוגבלת, ומתכנתים יכולים להחדיר באמצעותה וירוסים למחשבים באמצעות חורי אבטחה מרובים בטכנולוגיה המסוכנת הזו.

יודע מה? אם תרצה, בעוד רגע אבנה לך עמוד שנראה נפלא בפיירפוקס ומכוער מאוד באקספלורר. אקספלורר דפוק בגלל שאני התעצלתי להתאים את הדף שלי לדפדפן הנפוץ בעולם? ? אגב, ייתכן שהתשובה לשאלה זו היא דווקא ?כן?, שכן בניתי את הדף בהתאם לתקנים שלא נתמכים באקספלורר, וזו למעשה אשמת מתכנתי אקספלורר (למרות שזה לא פוטר אותי מהאחריות להתאים את הדף ל? דבר הזה). אבל במקרה של התאמה לפיירפוקס, התשובה היא ?לא?, שכן הדפים לא נבנו בהתאם לתקנים, אלא באמצעות הרחבות והתאמות לבאגים של אקספלורר, ואז זו כן אשמת מעצב הדף.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי חדשדנדש » 16 יולי 2005, 16:57

טוב עוד שניה אני מוריד שוב את פיירפוקס אני רוצה לצוטט כרגיל באתרים ..
אני רוצה לספור כמה סטופ עושה לי הדפדפן הזה ,אני חצי שנה באבאנט ואין אפילו בעיה אחת שצצה ,אני אוהב לנסות שוב ושוב אם הרבה אומרים שפיירפוקס טוב אולי יש בזה משהו תיכף ננסה אני אוהב שינויים אגב ואבאנט מבחינתי כבר קצת ישן כי הרבה זמן אני משתמש בו
חדשדנדש

הקודםהבא

חזור אל Mozilla Firefox

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: haim_gds, Yahoo [Bot] ו 8 אורחים