בעיה בהחזרת פיירפוקס 2 באובונטו

דיונים כלליים על הדפדפן Mozilla Firefox.
אם משהו לא עובד או אם אתם לא יודעים איך עושים משהו, שאלו כאן. וכמובן, אם יש לכם תשובות, אל תהססו לענות.

בעיה בהחזרת פיירפוקס 2 באובונטו

הודעה חדשהעל ידי ?! » 28 אפריל 2008, 21:11

לאחר שידרוג אובנטו לגרסה החדשה הותקן לי פיירפוקס 3 בטא 5 , אבל אני לא מעוניין בבטא בגלל חוסר תמיכה בהרחבות שלי.
החזרתי גרסה ל 2.0.0.14 והסרתי את הבטא אבל יש כמה בעיות:
שפת הדפדפן באנגלית . ההרחבות נמצאות בדף ההרחבות אבל לא עובדות . בדף השפות מופיעות לי שתי הרחבות שפה שאינן מתאימות לגרסת הדפדפן; firefox (he) 3.0b5 - כתוב לידה שהיא תוסר באיתחול פיירפוקס, אבל זה לא קורה . השניה היא xulrunner (he) 1.9b5 שלא ניתנת לביטול.

בינתיים הסרתי מס' פעמים את פיירפוקס לגמרי (כולל הגדרות ) ואת הלוקל העברי והתקנתי מחדש אבל התוכנה לא מראה שום רצון להסתדר..
?!

Re: בעיה בהחזרת פיירפוקס 2 באובונטו

הודעה חדשהעל ידי תומר » 28 אפריל 2008, 23:35

שתי חבילות השפה הנ"ל מיועדות לפיירפוקס 3. מאחר ואין לך פיירפוקס 3 רצוי שתסיר את התיקייה langpack-he@firefox-3.0.ubuntu.com
מהמיקום הבא: ‎/usr/lib/firefox-addons/extensions.

אתה לא יכול להסיר אותן דרך מנהל החבילות כי מישהו חכם באובונטו החליט שהן צריכות לשבת בתוך חבילת השפה של כל סביבת Gnome והסרה של הקבצים דרך מנהל החבילות תגרום להסרת התמיכה העברית מתוכנות רבות אחרות.

כדי להתקין פיירפוקס 2 באובנטו 8.04 אתה צריך להתקין חבילה בשם firefox-2. כדי להוסיף את התמיכה העברית לדפדפן אתה צריך להתקין גם את החבילה mozilla-firefox-locale-he-il. שים לב שתהיה לך התנגשות עם פיירפוקס 3 ותצטרך להסיר אותו מהמערכת.

אפשר גם להתקין את חבילת השפה ישירות על המשתמש הנוכחי מכאן - http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/latest-2.0/linux-i686/xpi/he.xpi
נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך 28 אפריל 2008, 23:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
סיבה: תיקון שם חבילת השפה
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי אורח » 29 אפריל 2008, 01:02

תודה תומר אבל נפתרה הבעיה.

לגבי מה שכתבת בקשר להתקנה של 2 - זה בדיוק מה שעשיתי וזה לא עזר.

כמו שחשבתי היו כנראה בתיקיית הפרופיל הגדרות ישנות מההתקנה של 3 , או שאני מקשקש.. בכל מקרה מחיקת גרסה 2 , הסרת התיקיה "מוזילה" והתקנה של פיירפוקס מחדש פתרה את הבעיה.. לפחות עד הפעם הבאה..

לילה טוב
אורח

הודעה חדשהעל ידי !! » 29 אפריל 2008, 01:27

ודבר נוסף:

מהמעט שראיתי בגרסה 3 , די אהבתי את העבודה החלקה של הדפדפן מה שלא אהבתי זה העיצוב (זה קשור יותר לאובונטו מאשר למוזילה) שניסו להפוך אותו לתואם גנום וזה מכוער.
!!

הודעה חדשהעל ידי תומר » 29 אפריל 2008, 11:25

פיירפוקס בלינוקס לא זכה עדיין לעיצוב המחדוש לו זכו רק משתמשי מקינטוש וווינדוס. טכנית אפשר להריץ את העיצובים החדשים גם על לינוקס, ואני מאמין שתוך זמן קצר נראה ערכות נושא צד שלישי שיאפשרו למי שרוצה בכך לקבל ערכת נושא מחודשת בלינוקס.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי נתן.ס. » 29 אפריל 2008, 14:04

תומר, יש לי אותה בעיה, אודה לך אם תציין את מיקום הספריות שבהן צריך לטפל, הואיל ואיינני מנוסה כל כך באובונטו.
נתן.ס.

הודעה חדשהעל ידי נתן.ס. » 29 אפריל 2008, 14:18

אחדד את דברי - הבעיה אצלי היא ה- Add-On's שאני מעוניין להפעילם מחדש.
נתן.ס.

הודעה חדשהעל ידי תומר » 29 אפריל 2008, 14:39

נתן.ס. כתב:הבעיה אצלי היא ה- Add-On's שאני מעוניין להפעילם מחדש.
האם היא קשורה לנושא הדיון? כי אם לא היינו מעדיפים שתפתח דיון חדש.

ניתן לגשת לרשימת ההרחבות שלך דרך כלים - מנהל התוספות.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי נתן.ס. » 29 אפריל 2008, 15:49

?! כתב:לאחר שידרוג אובנטו לגרסה החדשה הותקן לי פיירפוקס 3 בטא 5 , אבל אני לא מעוניין בבטא בגלל חוסר תמיכה בהרחבות שלי.
שפת הדפדפן באנגלית . ההרחבות נמצאות בדף ההרחבות אבל לא עובדות . בדף השפות מופיעות לי שתי הרחבות שפה שאינן מתאימות לגרסת הדפדפן; firefox (he) 3.0b5 - כתוב לידה שהיא תוסר באיתחול פיירפוקס, אבל זה לא קורה . השניה היא xulrunner (he) 1.9b5 שלא ניתנת לביטול.

בינתיים הסרתי מס' פעמים את פיירפוקס לגמרי (כולל הגדרות ) ואת הלוקל העברי והתקנתי מחדש אבל התוכנה לא מראה שום רצון להסתדר..

מדובר בהרחבות שצויינו, אולם איינני יודע איך לגשת אלייהן באובונטו הארדי, וכייצד לשנותן כך שייעבדו, כי במצב הנוכחי, לאחר ביצוע ההתקנות שציינת של Firefox 2 איינני יכול לשנותן מתוך Firefox, וכל ניסיון לעדכנן לא יוצא לפועל.
נתן.ס.

הודעה חדשהעל ידי נתן.ס. » 29 אפריל 2008, 15:54

?! כתב:לאחר שידרוג אובנטו לגרסה החדשה הותקן לי פיירפוקס 3 בטא 5 , אבל אני לא מעוניין בבטא בגלל חוסר תמיכה בהרחבות שלי.

קיבלתי תשובה לעברית, אולם לא הבנתי את סדר הפעולות בחידוש ההפעלה של ההעדפות(Add-On's).
נתן.ס.

הודעה חדשהעל ידי !! » 29 אפריל 2008, 16:49

תעשה מה שאני עשיתי:

תסיר את פיירפוקס 2 ו -3 והלוקל .

כנס ל : תקיית הבית (home) ושם לתקיית המשתמש (נקראת בשם שבחרת) שם תמצא תקייה בשם .mozilla ( עם נקודה לפני השם) , משם לפיירפוקס ולתקייה עם שם שהוא אוסף תווים אקראיים.

תגבה את כל הדברים החשובים לך - אני גיביתי סיסמאות שמורות וסימניות , את כל התוספים התקנתי מחדש מאחר וחלקם שודרגו במעבר לגרסא 3 (יש לי בגיבוי דף של התוספים ולינקים לדפים שלהם באתר מוזילה)

אח"כ מחק את התקייה הנ"ל ותתקין פיירפוקס 2 והלוקל שלו. תחזיר את הגיבויים והכל יסתדר.

בהצלחה
!!

הודעה חדשהעל ידי אורח » 29 אפריל 2008, 23:42

!! כתב:תעשה מה שאני עשיתי:

תסיר את פיירפוקס 2 ו -3 והלוקל .

כנס ל : תקיית הבית (home) ושם לתקיית המשתמש (נקראת בשם שבחרת) שם תמצא תקייה בשם .mozilla ( עם נקודה לפני השם) , משם לפיירפוקס ולתקייה עם שם שהוא אוסף תווים אקראיים.

תגבה את כל הדברים החשובים לך - אני גיביתי סיסמאות שמורות וסימניות , את כל התוספים התקנתי מחדש מאחר וחלקם שודרגו במעבר לגרסא 3 (יש לי בגיבוי דף של התוספים ולינקים לדפים שלהם באתר מוזילה)

אח"כ מחק את התקייה הנ"ל ותתקין פיירפוקס 2 והלוקל שלו. תחזיר את הגיבויים והכל יסתדר.

בהצלחה

תודה, מה שהצעת עבד, ברצוני להוסיף כי הגיבוי של התיקייה עם התווים האקראיים נעשה תחת אותו שם, ורק החזרה של הגיבויים, תחת אותו שם לספריה שציינת איפשרה להתחיל עבודה בפיירפוקס, כי ההתקנה מחדש, אצלי, לא יצרה אותה מחדש.
אורח

הודעה חדשהעל ידי תומר » 29 אפריל 2008, 23:51

אורח כתב:תודה, מה שהצעת עבד, ברצוני להוסיף כי הגיבוי של התיקייה עם התווים האקראיים נעשה תחת אותו שם, ורק החזרה של הגיבויים, תחת אותו שם לספריה שציינת איפשרה להתחיל עבודה בפיירפוקס, כי ההתקנה מחדש, אצלי, לא יצרה אותה מחדש.
תיקיית הפרופיל נוצרת בהפעלה הראשונה של פיירפוקס או לאחר כניסה למנהל הפרופילים.
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

חזור אל Mozilla Firefox

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Alexa [Bot] ו 6 אורחים