pmaor כתב:אלעד, אני מציע לך להפסיק עם ההשמצות האישיות, זה עלול לעלות לך ביוקר! אתה מסתכן בתביעת דיבה!
אני גם מציע למנהלי הפורום להבהיר לאלעד ולאחרים את האסור והמותר. גם עליכם חלה אחריות משפטית, זה כבר נקבע בפסיקה.
קראתי את הודעתו האחרונה של אלעד, ואני מוכרח לציין שלא מצאתי בה שום דבר חריג במידה קיצונית. בפשטות, אלעד הסביר כי קבצי PDF נפתחים עם תוסף חיצוני, והאחריות המלאה לאופן פעולתו של Adobe Reader היא של חברת Adobe. להלן קישור לאתר התוכנה:
http://www.adobe.com/products/reader.htmlכפי שציין אלעד, הפעלה של קבצי PDF מתוך הדפדפן אינה פעולה מומלצת, ומרבית המשתמשים המתקדמים מעדיפים שלא להציג קבצי PDF בתוך חלון הדפדפן אלא בתוכנה ייעודית ואפילו בתוכנה חלופית. תוכנה חלופית מוכרת היא Foxit Reader, ואני אישית
ממליץ על Evince בה אני משתמש באופן יומיומי.
pmaor כתב:נושא בנק לאומי - לא עובד גם בגרסה 4 בטא.
בתגובתו החצופה של אלעד, הכוללת האשמות אישיות, הוא מנסה להטיל את האחריות על צד ג', קרי מפתחי האתרים "שלא עושים זאת ע"פ הכללים". קל מאד לטעון שהבעיה אצל מישהו אחר, אבל העובדה שאני מסוגל לראות את הנתונים בחשבוני בבל"ל ללא שום בעיה עם IE9 מצביעה לכוון בעיה בפיירפוקס. אני מניח שמפתחי האתרים של בל"ל אינם חובבנים.
אני משתמש וותיק ביותר בבנקאות מקוונת, 30 שנה ויותר, עוד מימי NETSCAPE האב הרוחני של פיירפוקס וטענות מסוג הנ"ל לא מקובלות עלי.
שוב – אלעד לא התכוון להתחצף, וככל הנראה דבריו הוצאו מהקשרם. אלעד הוא איש טוב וכפי שבוודאי הבחנת בכך הוא השקיע מזמנו החופשי וממרצו כדי לסייע לך. כאשר אתה מאשים את אנשים שמסייעים בפגיעה בך, בטווח המיידי אתה גורם להם שלא לרצות לסייע לך, ובטווח הרחוק אתה עלול לגרום להם לבחור שלא לסייע יותר לאנשים כאן, ובכך אתה פוגע לא רק בו, אלא בכולנו.
לגבי בנק לאומי, ככל הנראה אלעד צודק. אתרים שאינם עובדים בדפדפנים תקניים ככל הנראה פותחו מתוך מחשבה שקיים רק דפדפן אחד ויחיד בשם Internet Explorer, ושישנה מערכת הפעלה אחת ויחידה בשם Microsoft Windows. בחלק מהמקרים ישנם כל מיני מעקפים המאפשרים להשתמש ביכולות האתר כגון שימוש במנוע של אינטרנט אקספלורר בתוך פיירפוקס הוא שכתוב תסריטים בצד לקוח, אך אלו אינן פעולות מומלצות ועלולות לסכן אותך ואת המידע הפיננסי שלך. ההמלצה שלנו היא לפנות למוקד התמיכה של בנק לאומי ולבקש מהם הנחיות נוספות. אתה מוזמן לפרסם את המידע שמתקבל מהם בפורום "כתיבה לפי התקן" פה באתר כדי שנוכל להמשיך ולעקוב אחר התאמת אתרם לתקנים. להלן
קישור לדיון שהתנהל לגביהם לפני שנתיים שאמור להיות מעודד.
אגב, יש קצת בעיה עם המשפט האחרון שלך. לטענתך, אתה מתעסק בבנקאות מקוונת כבר 30 שנה ויותר, "עוד מימי נטסקייפ", אבל נטסקייפ הופיע רק באמצע שנות התשעים, והאינטרנט בקושי בת 20. במילים אחרות, לפחות עשר שנים התעסקת עם מסופים, שזה כבר סיפור אחר לגמרי. אף־אחד לא הגדיר את אנשי בנק לאומי כחובבניים, אבל זה לא מונע מאיתנו לטעון כי הגיוני שיש להם בעיות באתר יותר מאשר להאשים ישר את הדפדפן, את הקהילה שסביבו, ואת אימו של טים ברנרס לי. מה גם שהעובדה שמדובר באתר פיננסי חשוב גורמת למנהליו להעדיף לבצע בו מינימום שינויים מבחינת התוכנה המפעילה אותו מאחר שכל שינוי קל דורש שעות רבות של בדיקות כדי להבטיח שהנתונים שלך נשארים מוגנים.