עזרה לגולשי פיירפוקס בישראל

דיונים כלליים על הדפדפן Mozilla Firefox.
אם משהו לא עובד או אם אתם לא יודעים איך עושים משהו, שאלו כאן. וכמובן, אם יש לכם תשובות, אל תהססו לענות.

עזרה לגולשי פיירפוקס בישראל

הודעהעל ידי קובי הרון » 22 פברואר 2007, 20:08

מי שמוריד כיום את פיירפוקס צריך להשקיע זמן בהתאמתו לאתרים מובילים בישראל שתצוגתם בפיירפוקס בעייתית. רשימה חלקית
  • ואלה
  • הארץ
  • Ynet
יש כיום מספר הרחבות וסקריפטים שפותרים בעיות באתרים אלה, אבל משתמש חדש שמוריד את פיירפוקס צריך למצוא את ההרחבות האלה ולהתקין אותן. בראשית דרכם בפיירפוקס אנשים לפעמים לא יודעים מהי הרחבה והצורך לקנפג את הדפדפן כדי לראות נכון דף בוואלה אינו מובן למי שרגיל לאקספלורר.

מה אפשר לעשות
  • באתר מוזילה הישראלי אפשר להוסיף מדריך לגולש עם קישורים להרחבות ולסקריפטים
  • אפשר ליצור xpi מוכן עם כל מה שצריך ולהדריך אנשים להתקין אותו
  • אפשר ליצור הפצה של הדפדפן עם ההרחבות והסקריפטים מותקנים.

הכוונה ליצור מצב שבו בהתקנה הראשונה פיירפוקס מתאים ליותר אנשים בלי יותר מדי קשיים. אני משער שיש לא מעט אנשים שהורידו פיירפוקס, נתקלו בבעיות (נניח דף משובש בוואלה) והחליטו לוותר.
אם ההצעה מתקבלת אני מתנדב לעזור כמיטב יכולתי.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

דעתי

הודעהעל ידי פליפה » 22 פברואר 2007, 20:30

לדעתי אתר ש100% לא תומך בפיירפוקס לא מיגע לו שאני יהיה גולש שלו...
פליפה

הודעהעל ידי תומר » 22 פברואר 2007, 22:00

מאחר ומדובר ברשימה שתתעדכן מעת לעת, לדעתי הוויקי יהיה המקום הטוב ביותר לשים את זה בו. נוכל לשים קישור בולט מהדף של פיירפוקס באתר.
סמל אישי של המשתמש
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעהעל ידי קובי הרון » 23 פברואר 2007, 01:40

תומר,

ומה עם אריזת ההרחבות ב xpi מיוחד או אפילו הפצה מיוחדת? אני מבין את ההסתייגות, אבל לדעתי כיום פיירפוקס העברי נמצא בעמדת נחיתות כי לאחר ההתקנה הוא כושל ביותר מדי אתרים.

כאשר אתה נותן לאנשים רשימת הרחבות להתקין (כולל greasemonkey והסקריפטים שלו!) המסר הוא שפיירפוקס הוא עניין למומחים שמוכנים להיאבק עם בעיות. הן קלות עבורך ועבורי, אבל לא עבור הדודה שלי.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תומר » 23 פברואר 2007, 15:47

אני מעוניין כמה שאפשר להימנע מאריזה מחדש. מעבר לבעיות חוקיות הפעולה, הדבר עלול לגרום למצב בו נארוז הרחבות בגירסאות ישנות וכדומה. לדעתי עדיף דף אחד מרכזי שירכז את כל מה שעלול לעניין את הגולש הישראלי (ולסייג את זה להרחבות נחוצות בלבד, לא כל מיני טולבארים ושטויות), עם קישורים לדפים המתאימים ב?addons. בקרוב addons ידבר עברית, כך שגם המכשול הזה יהיה פחות קריטי מבחינת המשתמשים.

לשם השוואה: המדריך הלא רישמי של אובונטו.
סמל אישי של המשתמש
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעהעל ידי אדיר » 24 פברואר 2007, 21:27

תומר אתה רציני שאתה אומר שהאתר של ההרחבות של מוזילה יהיה גם בעיברית?...זה יהי שיפור ענק.....
סמל אישי של המשתמש
אדיר
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעהעל ידי תומר » 25 פברואר 2007, 00:17

אדיר נחמני כתב:תומר אתה רציני שאתה אומר שהאתר של ההרחבות של מוזילה יהיה גם בעיברית?...זה יהי שיפור ענק.....
כן. התרגום של המערכת כמעט הושלם.
http://mozilla.org.il/news/2007/01/12/a ... ic-preview
סמל אישי של המשתמש
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

שיווק שיווק שיווק

הודעהעל ידי אלון ע » 28 פברואר 2007, 02:13

אני חושב שהבעיה העיקרית של FF היא שהוא לא נוח, בהתחלה, למשתמשים מתחילים. גן אני עצמי לקח לי זמן, והרבה עזרה פה, עד שהתארגנתי לי בנוחות עם FF.
אני היום מנסה לדחוף אותו לכל מי שאני רק יכול והתגובה הראשונית כמעט אצל כולם היא "מה אני צריך/צריכה להתעסק עם כל הדברים הללו". מיקרוסופט יצרה מוצר שנותן מענה בסיסי אבל שאינו דורש התעסקות.
אני אישית מתענג על חיפוש תוספים ובדיקתם אבל רוב האנשים נלחצים מכך
נראה לי שההצעה של קובי היא הצעה בכיוון הנכון - זה לא פוגע בחופש הפעולה אבל מאפשר כניסה חלקה למשתמשים שאינם מנוסים או שחוששים מלהתעסק עם המפלצת ששמה מחשב.
אלון ע
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

ומה עם מי שלא יודע מזה הרחבה?

הודעהעל ידי שניצל » 28 פברואר 2007, 08:12

אלון ע כתב:אני חושב שהבעיה העיקרית של FF היא שהוא לא נוח, בהתחלה, למשתמשים מתחילים. גן אני עצמי לקח לי זמן, והרבה עזרה פה, עד שהתארגנתי לי בנוחות עם FF.
אני היום מנסה לדחוף אותו לכל מי שאני רק יכול והתגובה הראשונית כמעט אצל כולם היא "מה אני צריך/צריכה להתעסק עם כל הדברים הללו". מיקרוסופט יצרה מוצר שנותן מענה בסיסי אבל שאינו דורש התעסקות.
אני אישית מתענג על חיפוש תוספים ובדיקתם אבל רוב האנשים נלחצים מכך
נראה לי שההצעה של קובי היא הצעה בכיוון הנכון - זה לא פוגע בחופש הפעולה אבל מאפשר כניסה חלקה למשתמשים שאינם מנוסים או שחוששים מלהתעסק עם המפלצת ששמה מחשב.

מסכים 100% ומחזק את דבריך.
צריך ליצור חבילת בסיס שתיתן מענה מתאים גם למי שלא יודע אפילו את משמעות המילה "הרחבה" (אמא שלי למשל). צריך להודות לפעמים שיש גם מה ללמוד ממיקרוסופט, אולי לא בתחום הקוד אבל בטח בתפיסה הכללית.
יישר כוח קובי
שניצל

הודעהעל ידי Dror » 28 פברואר 2007, 09:28

אני לא כל כך מסכים. אין שום בעיה לגלוש עם פיירפוקס ללא שום הרחבה, הרחבות רק מעשירות ומשפרות את חווית הגלישה.
לדעתי הכי נכון יהיה לעדכן את האתר (אנחנו ב-2007 או ב-1999? הוא לא ממש מזמן להישאר בו...) ואז לכתוב מאמר כלשהו (שישולב בוויקי אולי?) על הרחבות מומלצות. יצירת הפצה הכוללת הרחבות כבר היא, לדעתי, מציקה - מי יחליט איזה הרחבות להכניס לשם ואיזה לא? אולי חלקן יפעילו פונקציונאליות מיותרת לדעת גולשים מסויימים? וחוץ מזה, רוב הגולשים מורידים מהאתר mozilla.com, כך שלדעתי זה לא ממש רלוונטי.
Dror
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעהעל ידי אלון ע » 28 פברואר 2007, 17:19

Dror כתב:אני לא כל כך מסכים. אין שום בעיה לגלוש עם פיירפוקס ללא שום הרחבה, הרחבות רק מעשירות ומשפרות את חווית הגלישה.

אם אני רוצה לגרום למישהו שבראש מעייניו לא עומדים "חופש/קוד פתוח" אז מה שאני יכול להציע לו את שיפור חווית הגלישה ואת יתרונות האבטחה ו"ניקיון" דפי האינטרנט מפרסומות ושאר ירקות ואלו קיימים דרך ההרחבות. בגישה הזו מפספסים את היתרון המרכזי של FF וזו חווית הגלישה
יצירת הפצה הכוללת הרחבות כבר היא, לדעתי, מציקה - מי יחליט איזה הרחבות להכניס לשם ואיזה לא? אולי חלקן יפעילו פונקציונאליות מיותרת לדעת גולשים מסויימים? וחוץ מזה, רוב הגולשים מורידים מהאתר mozilla.com, כך שלדעתי זה לא ממש רלוונטי.

אם אנחנו רוצים שFF יעבור מסה קריטית ושלא נקבל תשובות מזלזלות כמו דברי האחראי על ממשל זמין צריך לעשות למען השיווק הנוח למשתמשים שאינם אנשי מחשבים.
ובנושא ההפצה - כבר התנהלו פה מס' דיונים מאד פוריים ונראה לי שיש הסכמה לגבי ההרחבות המינימליות לגבי דוגי משתמשים שונים. הדוגמא הטובה לכך היא השילוב של תכונות רבות של הרחבת TMP לFF2.
אלון ע
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעהעל ידי קובי הרון » 01 מרץ 2007, 22:32

Dror כתב:אני לא כל כך מסכים. אין שום בעיה לגלוש עם פיירפוקס ללא שום הרחבה, הרחבות רק מעשירות ומשפרות את חווית הגלישה.
... יצירת הפצה הכוללת הרחבות כבר היא, לדעתי, מציקה - מי יחליט איזה הרחבות להכניס לשם ואיזה לא? אולי חלקן יפעילו פונקציונאליות מיותרת לדעת גולשים מסויימים? וחוץ מזה, רוב הגולשים מורידים מהאתר mozilla.com, כך שלדעתי זה לא ממש רלוונטי.

דרור
  • בלי הרחבות הפלשים מהבהבים, הפרסומות מעצבנות ויתרונות פיירפוקס מעטים. עוד דפדפן, אחד מני רבים, וכיום הוא עולה לאט ודורש הרבה זכרון.
  • מי שמעצב מוצר תוכנה מחליט עבור המשתמשים. זה המצב מאז שיש מחשבים. כפי שכתב אלון מה שיש היום בהרחבה יהיה מחר בפיירפוקס. התכולה של הדפדפן אינה קדושה, ולענות על הצרכים של המשתמשים צריך.
  • יש הרחבות שמחפות על בגים, כמו ההרחבה של אפי שפותרת בעיות בהארץ והסקריפט (אני לא זוכר של מי) שבלעדיו אי אפשר לגלוש בוואלה. במלחמת הדפדנים צריך לירות בכל התותחים.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי Dror » 02 מרץ 2007, 02:51

מי שמעצב מוצר תוכנה מחליט עבור המשתמשים. זה המצב מאז שיש מחשבים. כפי שכתב אלון מה שיש היום בהרחבה יהיה מחר בפיירפוקס. התכולה של הדפדפן אינה קדושה, ולענות על הצרכים של המשתמשים צריך.

לא כל הרחבה פופולארית צריכה להיכנס לדפדפן עצמו (ע"ע adBlock, Forecastfox, NoScript ועוד רבים וטובים), חס וחלילה אם השיקול היחידי היה הפופולאריות.
אישית, ברגע שהדפדפן יהיה מצועצע מידי, אני לא אהסס להחליף, למרות שכמו שזה נראה לי כרגע אין דפדפן אחר שמתאים לי.
אחת המשימות שעומדות בפני מקבלי ההחלטות היא לקבוע אילו תכונות חדשות יכנסו בעתיד. בינתיים הם עומדים במשימה בכבוד, אבל להכריח מישהו שיותקנו לו הרחבות יכול להבריח משתמשים.

יש הרחבות שמחפות על בגים, כמו ההרחבה של אפי שפותרת בעיות בהארץ והסקריפט (אני לא זוכר של מי) שבלעדיו אי אפשר לגלוש בוואלה.
ההרחבות האלה מטפלות בבאגים באתרים עצמם, לא בדפדפן - יש הבדל גדול.

בלי הרחבות הפלשים מהבהבים, הפרסומות מעצבנות ויתרונות פיירפוקס מעטים. עוד דפדפן, אחד מני רבים, וכיום הוא עולה לאט ודורש הרבה זכרון.
לפיירפוקס הרבה ייתרונות על פני המתחרים. אחד מהם הוא הגמישות שלו (הרחבות וערכות נושא).
אל תשכח נושאי אבטחה, מנגנון חוסם חלונות קופצים, קלות ופשטות, ומתן אפשרות הבחירה בידי המשתמש.
אני יודע שהדוגמא מוגזמת, אבל תחשוב שלכל תינוק יושתל שבב במוח אחרי הלידה, שיגרום לו לא להתנהג "שלא בנורמות". לאן נגיע ככה?

שוב - אני לא אומר לך מה לא לעשות ומה כן, אני אומר שאני לא מאמין שאתמוך בצעד כזה. יש מספיק דרכים אחרות שלדעתי לא נוקטים בהן בשנים האחרונות, שבהם הייתי שמח לעזור בזמן הפנוי שלי (והצעתי את עצמי כמה פעמים).
Dror
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעהעל ידי קובי הרון » 02 מרץ 2007, 08:26

• גמישות ואפשרות בחירה מעניינות רק את החלק הקטן בציבור שמסוגל לנצל אותן. צריך להגיע אל השאר. הם ילמדו במשך הזמן ובינתיים כדאי שיגלשו בפיירפוקס.
  • Adblock - יתרון אדיר של פיירפוקס. עבור רוב האנשים פיירפוקס לא מעניין בלעדיו ובלי Flashblock. רוב הגולשים לא יודעים מהן הרחבות והיכן הן נמצאות. אני התקנתי פיירפוקס עם כמה הרחבות אצל אנשים שלא יתקינו בחיים שום הרחבה נוספת.
  • רוב הגולשים אינם יודעים אנגלית ברמה שדרושה להתמצא באתר add ons. גם אם היו יודעים לא היו קוראים על 1000 הרחבות בתקווה למצוא משהו.
  • מה זה חשוב מי אשם בבגים, העיקר שמטפלים בהם ופותרים את הבעיות.
  • נחמד לטפוח על השכם, להשתבח במינימליזם של פיירפוקס ולהישאר עם תפוצה של 4%.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעהעל ידי תומר » 02 מרץ 2007, 08:49

דפדפנים כמו מקסטון מציעים הרבה יותר מפיירפוקס מבחינת היקף התוספות שנכללות בדפדפן, ופה נקודת הכשל העיקרית - כאשר שמים יותר מידי תכונות בממשק המשתמש הולך לאיבוד. אינטרנט אקספלורר 7 עובד עם טאבים, ומכריח את המשתמשים להשתמש בהם, ועבור משתמש פשוט שאיננו יודע על יתרונות הגלישה בלשוניות זה לא יותר מאשר הטרדה.

פיירפוקס מתהדר במינימליזם, ומכאן גדולתו. למרות הממשק הפשוט והבסיסי ניתן לעשות איתו המון ולהרחיב אותו לפעולות נוספות, שזה בסופו של דבר טוב, אבל רק כאשר המשתמש עצמו יוזם את הפעלת התכונה ואת הפגיעה במינימליזם.
סמל אישי של המשתמש
תומר
משתמש מכור
משתמש מכור

הבא

חזור אל Mozilla Firefox

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Yahoo [Bot] ו 3 אורחים