מי שמעצב מוצר תוכנה מחליט עבור המשתמשים. זה המצב מאז שיש מחשבים. כפי שכתב אלון מה שיש היום בהרחבה יהיה מחר בפיירפוקס. התכולה של הדפדפן אינה קדושה, ולענות על הצרכים של המשתמשים צריך.
לא כל הרחבה פופולארית צריכה להיכנס לדפדפן עצמו (ע"ע adBlock, Forecastfox, NoScript ועוד רבים וטובים), חס וחלילה אם השיקול היחידי היה הפופולאריות.
אישית, ברגע שהדפדפן יהיה מצועצע מידי, אני לא אהסס להחליף, למרות שכמו שזה נראה לי כרגע אין דפדפן אחר שמתאים לי.
אחת המשימות שעומדות בפני מקבלי ההחלטות היא לקבוע אילו תכונות חדשות יכנסו בעתיד. בינתיים הם עומדים במשימה בכבוד, אבל להכריח מישהו שיותקנו לו הרחבות יכול להבריח משתמשים.
יש הרחבות שמחפות על בגים, כמו ההרחבה של אפי שפותרת בעיות בהארץ והסקריפט (אני לא זוכר של מי) שבלעדיו אי אפשר לגלוש בוואלה.
ההרחבות האלה מטפלות בבאגים באתרים עצמם, לא בדפדפן - יש הבדל גדול.
בלי הרחבות הפלשים מהבהבים, הפרסומות מעצבנות ויתרונות פיירפוקס מעטים. עוד דפדפן, אחד מני רבים, וכיום הוא עולה לאט ודורש הרבה זכרון.
לפיירפוקס הרבה ייתרונות על פני המתחרים. אחד מהם הוא הגמישות שלו (הרחבות וערכות נושא).
אל תשכח נושאי אבטחה, מנגנון חוסם חלונות קופצים,
קלות ופשטות, ומתן
אפשרות הבחירה בידי המשתמש.
אני יודע שהדוגמא מוגזמת, אבל תחשוב שלכל תינוק יושתל שבב במוח אחרי הלידה, שיגרום לו לא להתנהג "שלא בנורמות". לאן נגיע ככה?
שוב - אני לא אומר לך מה לא לעשות ומה כן, אני אומר שאני לא מאמין שאתמוך בצעד כזה. יש מספיק דרכים אחרות שלדעתי לא נוקטים בהן בשנים האחרונות, שבהם הייתי שמח לעזור בזמן הפנוי שלי (והצעתי את עצמי כמה פעמים).