הפעלת שני פרופילים במקביל
מתוך וויקי
עד גירסה 2 של פיירפוקס ות'אנדרבירד לא הייתה דרך פשוטה לפתוח שני עותקים נפרדים של אותה התוכנה מבלי שהפעולה תפתח חלון נוסף של ההפעלה הראשונה. בגירסה 2 הדבר נפתר באמצעות הוספת הפרמטר -no-remote, והוא מאפשר לפתוח שני עותקים נפרדים של התוכנה עבור אותו המשתמש באותה הסביבה.
למה זה טוב?
השימושים של פעולה זו רבים ומגוונים ובניהם -
- יצירת מספר סביבות עבודה - הפעלת הדפדפן עם הרחבות שונות בכל חלון, כך שלמעשה תהיה לנו "סביבת גלישה", "סביבת פיתוח אתרים" וכדומה.
- הפעלה של מספר גרסאות במקביל - למשל, כדי לבחון אתר מסוים על גרסה ישנה של הדפדפן, או על גרסאות חדישות שנמצאות בשלבי פיתוח.
- יצירה של סביבת בדיקות להרחבות ולשינויים. כל מה שיעשה בפרופיל זה לא יופיע בפרופיל הראשי.
כיצד מפעילים את התכונה
כדי לאפשר הפעלה נפרדת של פיירפוקס יש להוסיף את הפרמטר -no-remote להפעלה השנייה (והשלישית) של הדפדפן. בהפעלה הראשונה של הדפדפן אין שום משמעות לפרמטר.
כדאי לשלב את פקודת ההפעלה עם הפרמטר -ProfileManager להצגה של מסך בחירת הפרופילים בכל הפעלה, או לקבע פרופיל מסוים לקיצור הדרך באמצעות הפרמטר -p profile_name (ראה מנהל הפרופילים).
מגבלות
לא ניתן לפתוח את אותו הפרופיל בשתי הפעלות נפרדות של הדפדפן. במקרה כזה הפרופיל נעול ותופיע הודעה פרופיל נמצא בשימוש.
תרמו לדף זה: תומר

